momenten_001

Mijn naam is Santiago Martínez Martínez en heb me altijd geïnteresseerd voor martial arts vechtsporten. Als tiener keek ik met volle belangstelling naar films van o.a. Bruce Lee en Steven Seagal; later keek ik ook regelmatig naar films met Jet Li, Jackie Chan en niet te vergeten: de grootmeester Ip Man. Dit wekte bij mij zo’n grote belangstelling op, dat ik een grote wens had om deze technieken ook ooit te beheersen. Op mijn 13e begon ik met judo bij de Elegast in Deventer.

Hier heb ik tot en met de bruine band behaald. Op een gegeven moment voelde ik een zekere beperking: ik wilde meer leren en ondanks dat ik tijdens de judolessen tussen mijn 13e en 18e jaar heel wat nuttige informatie had meegekregen en veel ervaring had opgedaan, wilde ik toch mijn kennis verbreden met andere vechtsporten zoals karate en/of zelfs kung fu. Helaas had ik toen niet de gelegenheid om me daarin te verdiepen, en bovendien was het lastig om een vereniging te vinden waar een adequate opleiding gegeven werd. Op een gegeven moment kwam ik via een goede vriend in aanraking met Wingtshung die in Amsterdam op de Baarsjes gedoceerd werd door Sifu Cumali Gulveren en Sifu Rachid. Na een gratis proefles genomen te hebben was ik zo enthousiast, dat ik me direct inschreef.

Sindsdien ben ik wekelijks bezig met het trainen en tevens assisteer ik Sifu Gulveren met lesgeven. Tot op heden heb ik zowel groeps- als privélessen genomen bij Sifu Cumali Gulveren. Hierbij heb ik naast de diverse vormen (Siu Nim Tao, Cham Kiu, Biu Jee en Dummy) ook de nodige lessen gehad in o.a. Lat Sao, Chi Sao technieken en diverse secties. Uiteraard mogen de basisoefeningen zoals de Chi Sao step, het wenden en balans houden niet vergeten worden!

Deze lijken in eerste instantie oersaai (en velen laten het erbij zitten omdat ze meteen “actie” willen door meteen te “rammen” maar dat is niet de essentie van Wingtshung), maar zijn van cruciaal belang: deze vormen als het ware de basis voor een goede opleiding tot Wintshung vechter.
Immers: bij het bouwen van een huis begin je ook eerst met de fundering en niet met het dak of de schoorsteen.
Uiteraard is dit nog niet alles; immers: we zijn altijd aan het leren en het maakt niet uit of je een zeer hoog niveau hebt bereikt.
Ik heb nog steeds geen spijt van mijn besluit om Wingtshung te gaan doen en alle tijd en geld die ik tot nu toe heb geïnvesteerd, heb ik met volle overtuiging gedaan.